۱- بستنی سنتی
بستنی سنتی زعفرانی یکی از شاهکارهای هنر ایرانی است. ترکیب فرح بخش و شادی آوری از زعفران، گلاب، خامه و پسته ایرانی، بستنی سنتی را به یک داروی ضد افسردگی تبدیل کرده است. دستور تهیه بستنی سنتی ایرانی با دیگر بستنیها تفاوت دارد و خاص ایران است و در ترکیب آن علاوه بر شیر، تخم مرغ و آرد ثعلب هم استفاده میشود. .

۲- فالوده
شاید هیچ وقت فالوده را بعنوان یک بستنی در نظر نگرفته باشید اما در نقاط دیگر دنیا این دسر و خوراکی خوشمزه که از نشاسته برنج تهیه میشود را یکی از زیر مجموعههای بستنی در نظر میگیرند. در بین اهل فنهای فالوده، این بستنی به دو نوع زنده و مرده تقسیم میشود که فالوده تازه و زنده با آب لیموی تازه و شهد آلبالو و شربت توت فرنگی بسیار بسیار لذت بخش است، بخصوص در گرمای تابستان.

۳- بستنی ایتالیایی
جلاتو یا ژلاتو را بسیاری از ما به نام بستنی ایتالیایی میشناسیم. این نوع بستنی خاص ایتالیا است که چربی کمتر، شکر بیشتر و هوای کمتری نسبت به دیگر انواع بستنی دارد. جلاتو در ایتالیایی به معنای یخ زده است و از فعل یخ زدن میآید یعنی چیزی شبیه به همان خامه یخ زده یا ice cream در زبان انگلیسی. جلاتوی ایتالیایی محبوبترین و متنوعترین نوع بستنی در جهان است.
۴-سافت جلاتو یا بستنی ماشینی
این نوع از بستنی هم در خانواده جلاتوها قرار میگیرد اما تفاوتهایی با آن دارد. مثلا این بستنی سبک تر از جلاتو است و هوای بیشتری نسبت به آن دارد که این عامل باعث میشود که انعطاف پذیری بستنی بیشتر شده و درنتیجه راحتتر شکل بگیرد. این بستنی هم از سال ۱۹۳۰ در امریکا ابداع شد و در کل دنیا محبوبیت پیدا کرد. در ضمن این بستنی چربی کمتری به نسبت جلاتو داشته که آن را رژیمی تر نیز میکند.

۵-پاپسیکل، بستنی یخی، آلاسکا
پاپسیکلها یا همان بستنی یخیهای خودمان بستنیهای چوبی دست سازی هستند که پایه اصلی آنها شیر، آب و آب میوه است. البته پاپسیکلهایی که در تهران یافت میشوند بیشتر پایه شیر دارند و بسیار جذاب هستند. هر آبیموه طبیعی را با کمی شیرین کننده میتوان به یک بستنی یخی خوشمزه و خوشرنگ و جذاب تبدیل کرد که در گرمای تابستان حال آدم را حسابی جا میآورد.

۱۰-سوربِ
این بستنی به ظاهر شبیه به جلاتو است اما برخلاف آن بر پایه آب تهیه میشود. این بستنی با انواع آب طعم دار یا آبیموه طبیعی تهیه شده و اصالتا مطعلق به فرانسه است. سوربه از دو ماده اصلی تشکیل شده است شکر و میوه و همین باعث جذابیت و حس خوب هنگام خوردن آن میشود. از این بستنی بصورت موردی در برخی از رستورانهای لوکس و مابین پیش غذا و خوراک اصلی سرو میشود تا طعم دهان پاک شده و آماده مزه کردن یک غذای جدید و لذیذ شود.